Gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević

solin logo

Grad Solin

Dalibor Nincevic

Dalibor Ninčević
Gradonačelnik grada Solina
Predsjednik Vijeća manifestacije

Poštovani gosti, dragi prijatelji,

Grad Solin i mene osobno raduje što i ove 2020. godine kao grad domaćin, deseti put u kontinuitetu, ugošćujemo  ove tri značajne međunarodne turističke kulturološke priredbe; 27. INTERSTAS / Međunarodni festival turizma- Međunarodni klub zaslužnih za turizam, 23. ITF'CRO/Međunarodni festival turističkog filma, i 18. KEA-CRO/predstavljanje hrvatskih gradova, mjesta, centara za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET, i posebnu nagradu „dr Lucija ČIKEŠ“.

Ove danas već tradicionalne, međunarodno priznate priredbe, važan su faktor unapređenja turizma i značajan doprinos unaprjeđenju i boljem razumijevanju među ljudima diljem svijeta. Nazoćnost brojnih uglednika iz društvenog, gospodarskog i političkog života, gostiju iz drugih zemalja i predstavnika domaćih i stranih medija daju ovom skupu osobiti značaj. Time i doprinos ukupnosti promidžbe i brendiranju hrvatskog turizma

Grad Solin uvijek s radošću i dobrodošlicom doćekuje sve one koji su u potrazi za novim kulturno-povijesnim saznanjima, a kojima Solin zaista obiluje. S ponosom svima nudimo da upoznaju naš današnji suvremeni grad, s izuzetno bogatim  povijesnim i kulturnim nasljeđem, antičkom Salonom, prirodnim ljepotama, i uvijek gostoljubivim stanovnicima.

Naše naslijeđe, želja da se ide u korak s potrebama suvremenog turista, ali  i spoznaja o važnosti razvoja kulturnog turizma koji ovaj grad čini posebnim, garancija su da Solin također postane prepoznatljiva i važna kulturološka turistička destinacija, i to ne samo na razini naše županije i Hrvatske, već i posredstvom ove manifestacije Europe i svijeta.

Sa najljepšim željama za dobrodošlicu u naš grad, i unaprijed iskrene čestitke Laureatima - dobitnicima turističkih i festivalskih nagrada, u ime svih građana našeg grada želim Vam srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu Solinu.

 

Dalibor Ninčević
Gradonačelnik grada Solina
Predsjednik Vijeća manifestacije