MEĐUNARODNE TURISTIČKE NAGRADE

POVELJA FEST - INDIVIDUALNA MEĐUNARODNA NAGRADA ZA TURIZAM, UTEMELJENA 1982.
ZLATNI INTERSTAS - KOLEKTIVNA MEĐUNARODNA NAGRADA ZA TURIZAM, UTEMELJENA 2003.
ZA VRHUNSKU IZVRSNOST U TURISTIČKIM NAGRADAMA
CERTIFIKAT KEA-CRO i „Dr.LUCIJA ČIKEŠ“/CVIJETNA/KRAJOBRAZNA I POSEBNA NAGRADA, UTEMELJENA 2003.
ITF'CRO/NAGRADA ZA NAJBOLOJI TURISTIČKI FILM, UTEMELJENA 1998.
 

Uz uvažene goste, novinare iz Hrvatske i svijeta
predvođene gospodinom TIJANI HADDAD, Predsjednikom FIJET/Svjetska federacija turističkih novinara i pisaca
Među najistaknutijim Laureatima 2018. su i;

LUKA MODRIĆ, Hrvatska
NAJBOLJI NOGOMETAŠ SVJETA

luka modric

„Za vrhunsku izvrsnost u sportskom doprinosu brendiranju turizma Hrvatske u svijetu“
- BRUNO SANTORI, kompozitor, dirigent - svjetskog glasa , Italia, - PAOLO MANDELLI, violinist - svjetskog glasa, Italia
„Za izvrsnost u doprinosu međunarodnom razvoju kulturnog turizma“
- „DUŽIJANCA“, Udruga bunjevačkih Hrvata, Subotica, Srbija
„Za briljantnu prezentaciju duhovno religiozne i folklorno-kulturne turističke manifestacije bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“

press 1

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Tri međunarodne turističke, film festivalske, krajobrazne priredbe: 25. jubilarni INTERSTAS/ Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza, 21. ITF´CRO/ Međunarodni festival turističkog filma, te 16. KEA-CRO/ predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta/sela za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET i posebnu nagradu „Dr. Lucija Čikeš“, održane su po deveti put u kontinuitetu (7, 8 i 9. studeni 2018) u gradu Solinu, hotelu President Solin. Uz glavnog domaćina hotel President, manifestaciju su poduprili; Ministarstvo turizma RH, Hrvatska turistička zajednica, Svjetske i Europske Federacije turističkih novinara i pisaca, filma, održivog razvoja – FIJET, FEST, ITCO, CiB. TZ Splitsko-dalmatinska, TZ Grada Splita, TZ Grada Solina, Pokrovitelji su: Splitsko- dalmatinska županija, Grad Solin, i visoki pokrovitelj predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

Na jubilarnom 25. INTERSTAS 2018, od ukupno 141. predloženog individualnog i kolektivnog kandidata iz 29. zemalja svijeta, od 78. kandidiranih 57. ih je nominiranih za neku od nagrada. Od toga je 35. odabranih Laureata iz pet različitih kategorija. iz ukupno 9. zemalja, Hrvatske i svijeta. Laureati su svojim turističkim programima, ponudom i prezentacijom, stručnim, znanstvenim projektima, te aktivnim doprinosom kroz kulturu, sport u funkciji promicanja i unapređenja turizma, zavrijedili dodjelu im uglednih međunarodnih turistčkih nagrada, Direktorij INTERSTAS-a, i Glavni odbor FEST-a, temeljeno na prispjelim kandidaturama od strane međunarodnog Povjerenstva turističkih novinara, iz pet različitih kategorija, sa obrazloženjem za svakog pojedinca i organizaciju, odlučili su o Laureatima 2018, te su im dodjelili prestižne međunarodne turističke nagrade; 11. POSEBNIH PRIZNANJA INTERSTAS, 11. POVELJA FEST, 11. ZLATNIH INTERSTAS-a, 1. Posebnu nagradu „Dr. Lucija Čikeš“, i 1. Certifikat KEA-CRO za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET – CiB 2019.

Povjerenstvo turističkih novinara i pisaca nominacije obrazlaže izvrsnošću, visokom kvalitetom rada, ali i priznanjem kreativnosti i individualnog doprinosa pojedinca i organizacija, koji kroz svoje profesionalne, stručne, znanstvene i praktične radne aktivnosti promiču turističku i kulturnu ponudu i time pridonose cjelovitosti razvoja turizma. To zasigurno pridonosi prosperitetu, kvaliteti, boljitku života, i boljem razumijevanju među ljudima i narodnima, a time i potvrdu opravdanosti dodjele ovih nagrada. Samo odabrani Laureati dobitnici kolektivne nagrade ZLATNI INTERSTAS, i Certifikata KEA-CRO, iz navedenih kategorija, sukladno propozicijama o dodjeli nagrada, (njih ukupno 11 Laureata) predstavili su se u okviru izlagačkog prostora jubilarnog 25. INTERSTAS 2018.

Na 21. Međunarodnom festivalu turističkog filma- ITF´CRO 2018, iz 83 zemlje svijeta sa svih kontinenata, pristigao je 307 filmova. Nominirano je 107 filmova. Od toga 95 strani i 12 iz hrvatske u natjecanju za neku od festivalskih nagrada, nacionalnu nagradu „Baldo Čupić“, i Grand prix. Odlukom Direktorija i Međunarodnbog žirija Festivala, uz 12. Posebnih nagrada Festivala, dodjeljuje se 8. Diploma za; najbolju režiju, scenarij, glazbu, sliku, montažu, te NACIJONALNI TROFEJ „BALDO ČUPIĆ“ i GRAND PRIX- ITF´ CRO 2018.

Certifikat KEA za Međunarodni zlatni cvijet- CiB, Posebna nagrada „Dr. Lucija Čikeš“ , POSEBNA PRIZNANJA, ZLATNI INTERSTAS, POVELJE FEST, festivalske nagrade i GRAND PRIX ITF´CRO, uručeni su na ceremoniji završne svečanosti u Gradu Solinu, Hotelu President Solin, u petak, 9. studenog, 2018.

Na završnoj ceremoniji manifestacije Laureatima je izražena dobrodošlica u Međunarodni klub zaslužnih za turizam.

 

OBRAZLOŽENJE DODJELA MEĐUNARODNIH NAGRADA ZA
TURIZAM, TURISTIČKI FILM, CVIJEĆE/KRAJOBRAZ U ČETIRI KATEGORIJE
- POVELJA FEST, individualna turistička nagrada, utemeljena 1982. g.
- GOLDEN INTERSTAS - BEST FOR EXCELLENCE IN TOURISM AWARD,
kolektivna nagrada, utemeljena 2003.g.
- KEA-CRO, i „dr. Lucija Čikeš“,, cvjetna/krajobrazna i posebna nagrada, utemeljene 2003.g
- ITF’CRO, nagrada za najbolji turistički fi lm, utemeljena 1998.g.

Vijeće i Glavni odbor Direktorija manifestacije, temeljno na prispjelim kandidaturama iz četiri kategorije, i obrazloženja međunarodnog Povjerenstva turističkih novinara i pisaca, za svakog pojedinca i organizaciju odlučuje o Laureatima, i na završnoj ceremoniji manifestacije dodjeljuje im ove prestižne međunarodne nagrade: POVELJU FEST, GOLDEN INTERSTAS – BEST FOR EXCELLENCE IN TOURISM AWARD, KEA’CRO i ”dr. Lucija Čikeš", te GRAND PRIX ITF’CRO - nagrada za najbolji turistički promotivni film. Za svakog od odabranih Laureata nominacije se obrazlažu; izvrsnošću, visokom kvalitetom rada, ali i priznanjem njihove kreativnosti i individualnog doprinosa, koji kroz svoje profesionalne, stručne, znanstvene i praktične radne aktivnosti u svojim projektima i razvojnim programima, turističkom ponudom i prezentacijom, promiču turističku, kulturnu ponudu… i time pridonose cjelovitosti unapređenja i razvoja turizma, kulturi življenja, na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini. To zasigurno pridonosi ukupnosti prosperiteta, i boljem razumijevanju među ljudima i narodima. Time i potvrdi opravdanosti dodjele im ovih nagrada, a time i ulazak u Međunarodni klub zaslužnih za razvoj turizma. Glavni fokus nagrada; POVELJE FEST, utemeljene 1982. ITF’CRO, utemeljene 1998., GOLDEN INTERSTAS, utemeljene 2003. KEA’CRO i „Dr. LUCIJA ČIKEŠ“, utemeljenih 2003. posvećen je odabranim pojedincima, turističkim odredištima lokalnih, regionalnih, nacionalnih destinacija, odgovornog turizma, održivog razvoja, i predstavljanju primjere najbolje prakse za druge pojedince i druga odredišta diljem svijeta, pod motom: „ZA VAŠ USPON DO VRHA IZVRSNOSTI“ . Samo Laureati – dobitnici GOLDEN INTERSTAS, i KEA’CRO, odabrani sukladno propozicijama o dodjeli kolektivne nagrade, predstavljaju se u okviru izlagačkog programa manifestacije Međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza – INTERSTAS.

Dobro došli u Međunarodni klub zaslužnih za razvoj turizma.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider