previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Video
Dolcello MediterrAna
"BALDO ČUPIĆ" CROATIA
GRAND PRIX - 23. ITF'CRO
Vijesti
Pokroviteljstvo i partneri

COVID-19 PANDEMIJA
UZROKOVALA JE ODGODU SVEČANOSTI DODJELE
MEĐUNARODNIH TURISTIČKIH I FILM FESTIVALSKIH NAGRADA.

Kada nam se ukaže mogućnost, Laureati će biti pozvani u grad Solin na prigodnu svečanost uručenja nagrada.

O nama

Tvrtka „FIS CALIS“/jedina agencija ove vrste specijalizirana za kulturološki i turistički marketing, sa tradicijom dugom preko 40. godina. Njen utemeljitelj, i današnji aktuelni predsjednik Uprave, g. Vojko Pleština, agenciju je utemeljio još davne 1973. godine u okviru tadašnjeg "Dalmacijakoncert", pod nazivom FIS MARKETING. Agencija, od 1984. do 1989. pod nazivom FIS CENTAR, nastavila sa radom u okviru tadašnjeg Turističkog saveza Općine Split. Registracijom kod TS Split 1989. godine FIS CENTAR se izdvaja iz TSO Split, i nastavljajući svoju istu poslovnu djelatnost kao samostalni gospodarski subjekt. U 12. mjesecu 2003. Rješenjem TS u Splitu, dotadašnji FIS CENTAR preimenuje se u FIS CALIS i nastavlja kontinuitet svoje marketinške, kulturološke, turističke djelatnosti.

U svom dugom vremenskom preko 40 godišnjem periodu, FIS (Full International Service) bio je inicijator, kreator, promotor i nositelj realizacije brojnih velikih i vrlo značajnih projekata za kulturu, turizam, održivi razvoj. Najkraće da spomenemo samo neke: Međunarodni festival zabavne glazbe Split, Splitsko ljeto, Festival Dalmatinskih klapa Omiš, Sinjska alka, Zlatni Delfin Poreč, Mediteranske igre Split, Zimska Olimpijada Sarajevo, Univerzijada Zagreb. Utemeljitelj je FIS Cluba, prve kreditno-popustne kartice na ovim prostorima, te turističke maskote Dalmacije Cvrčak pod nazivom „FISCO“. Utemeljitelj je prvog društva prevoditelja u Splitu pod nazivom „TEZEKAS“, Društvo TEZEKAS u cijelosti je preuzelo i realiziralo kompletno prevodilaštvo Mediteranskih igara održanih 1979. u Splitu. Utemeljitelj je i realizator turističkog projekta „Dalmacija biser u oku“, sa kojim je predstavljana turistička ponuda cijele Dalmacije u zemlji i inozemstvu. Utemeljitelj je i realizator kulturološkog i edukacijsko ekološkog projekta „Jadran ljepota koju treba sačuvati“, sa plovećom likovnom izložbom duž Jadrana, na trajektu brodarske kompanije „Adriatica“ iz Venecije, a u suradnji sa brojnim umjetnicima iz Hrvatske i Italije, te gradovima Venecijom, Firencom, Rimom, Ankonom, Pescarom i Barijem. I brojni drugi marketinški projekti s temeljnim ciljem, valorizacije i prezentacije kulture u funkciji unapređenja i razvoja turizma, a time i doprinos boljem razumijevanju među ljudima i narodima.

O prethodno iznijetom najbolje svjedoče brojne međunarodne nagrade i priznanja, kako FIS-u tako i njegovom utemeljitelju Vojku Pleštini. Od brojnih priznanja izdvajamo samo jedno - Odličje UNIPAX-a - Međunarodne udruge za mir i prava čovjeka i naroda pri UN. Odličje - medalju UNIPAX g. Pleštini osobno je uručio CARLO SAVINI, predsjednik odbora UNIPAX-a pri UN, u Splitu, dana 17. travnja 1999. sa obrazloženjem: „priznanje g. Vojku Pleštini za njegovo dugogodišnje poticanje turizma i susreta među ljudima kao izvanredne prilike za razvoj prijateljstva, solidarnosti i mira“

Slijedom navedenog, te nastavljajući kontinuitet svojih marketinških, kulturoloških, turističkih aktivnosti FIS CALIS / Utemeljitelj je i organizator triju međunarodnih turističkih, filmfestivalskih, krajobraznih priredbi, članica međunarodnih turističkih, filmskih, krajobraznih asocijacija: FEST, FIJET, ITCO, CIB/Communities in Bloom.

  • 1994. godine utemeljen je INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza – Međunarodni klub zaslužnih za turizam,
  • 1998. godine utemeljen je ITF'CRO/Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma,
  • 2003. godine utemeljen je KEA - CRO/Krajobrazna Europska Asocijacija – Hrvatska/Natjecanje hrvatskih gradova, mjesta/sela za Zlatni cvijet Europe i posebnu nagradu „dr Lucija Čikeš“.

Podaci firme

Adresa:
HR - 21 000 SPLIT, Vukovarska 6
Po. Box:
270
Telefon:
021/344 048, 021/344 255
Fax:
021/344-255
E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Godina utemeljenja:
12. mj. 2003.
Kunski račun:
IBAN: HR1024070001100618909
Devizni račun:
OTP banka d.d.
IBAN br. HR1024070001100618909
Swift cod: OTPVHR2X
With sign for FISCALIS d.o.o.
Trgovački sud u Splitu:
Rješenje Tt – 93/2427 - 7
OIB:
72421288624
Matični broj:
1787250
Vlasništvo:
Privatno
Broj zaposlenih:
2 / te veći broj volontera u pripremi i realizaciji pojedinih priredbi
Predsjednik Uprave:
Vojko Pleština
Direktor i osobe ovlaštene za potpis:
Ivana Stura, Vojko Pleština
Osobe za kontakt:
Ivana Stura
Jezici korespodencije:
flag hr flag uk flag it
Poslovna banka:
OTPbanka d.d.,  Domovinskog rata 61, Hr-21000 Split
Članica međunarodnih turističkih, filmfestivalskih asocijacija:
FEST, FIJET, ITCO, CIB/Communities in Bloom